Steun ons en help Nederland vooruit

Valentijnsactie 2007

Zondagmiddag 11 februari 2007 heeft D66-fractievoorzitter en provinciaal lijsttrekker Joke Geldhof, samen met D66-kandidaat-statenlid Zafer Yurdakul, een Valentijnshart uitgereikt aan de vrijwilligers van de Weekend-Academie/Stichting Educatieve Begeleiding Amsterdam.
Jongeren tussen 9 en 16 jaar in de Amsterdamse wijk Bos & Lommer krijgen elke zaterdag of zondag professionele huiswerkbegeleiding, sociale vaardigheidstrainingen en sport, spel en andere vormen van ontspanning. Doel is om hen een zinvolle en plezierige tijdsbesteding te geven, hun onderwijskansen te vergroten, hun sociale competenties te ontwikkelen en de binding met de wijk te versterken.

Een groep van enthousiaste medewerkers, vrijwilligers en studenten van de Hogeschool Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam zetten zich meer dan 100% in om de onderwijsachterstand bij de 75 Bos & Lommerse jongeren te verminderen en hun maatschappelijke deelname te vergroten. Uit een eerste evaluatie is gebleken dat de kinderen die de Weekend-Academie bezoeken meer zelfvertrouwen krijgen en daadwerkelijk beter op school zijn gaan presteren.

De Weekend-Academie is zó succesvol dat twee weken geleden ook een Weekend-Academie in het stadsdeel Slotervaart is gestart. Na twee weken blijkt voor dit initiatief al zoveel belangstelling te zijn dat kinderen en hun ouders teleurgesteld moeten worden.

Fractievoorzitter Joke Geldhof: “Ik vind dit initiatief echt fantastisch. Kinderen krijgen op deze manier de mogelijkheid om het beste in zichzelf naar boven te halen. Niet alleen op het gebied van echte schoolvakken, maar juist ook in het ontwikkelen van sociale vaardigheden. De vrijwilligers uit alle lagen van de samenleving hebben een belangrijke voorbeeldfunctie en laten zien wat je van je leven kunt maken. Ik zou willen dat nog veel van dergelijke initiatieven in Amsterdam én de provincie Noord-Holland van de grond komen, zodat meer kinderen perspectief krijgen op een goede toekomst.”

Sinds 1992 reikt D66 Noord-Holland Valentijnsharten aan vrijwilligersorganisaties uit. Vrijwilligers zijn immers het sociaal cement van de maatschappij. Zij zetten zich belangeloos en vaak onzichtbaar voor de buitenwereld in voor de medemens of hun leefomgeving. De D66-Valentijnsacties zijn een eerbetoon aan alle vrijwilligers en hun belangrijke bijdrage aan onze samenleving.

Laatst gewijzigd op 16 november 2020